9.9.2020. 11:18
0
Grah s koljenicom
Sa grahom pripremljenim na ovaj način teško ćete se zaustaviti samo na jednom tanjuru. Ne moramo čekati zimu da bismo uživali u ovom tradicionalnom jelu.
Sastojci:

250 g bijelog graha
1 teleća koljenica (prednja)
100 g juneće kobasice
1 luk
1 mrkva
¼ korijena celera
1 svježa chili papričica
20 g suhog mesa
1 manja svježa babura
300 g pelat paradajza
4 lovorova lista
50 ml maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
svježi peršun

Grah prelijte vodom, ubacite 2 lovorova lista i 20 ml maslinovog ulja, pa ga kuhajte oko 20 minuta. Poklopite ga i ostavite sa strane.

U Tefal ekspres lonac ubacite koljenicu (kod mesara tražite da bude prednja koljenica i da vam je izreže na nekoliko manjih komada), prelijte je vodom, dodajte sirće i ubacite 2 lovorova lista. Lonac zatvorite, izaberite program za kuhanje mesa i kuhajte oko pola sata. I koljenicu ostavite sa strane.

U posebnoj šerpi zagrijte maslinovo ulje (oko 30 ml), pa na njemu prepržite luk, mrkvu i korijen celera koje ste isjekli na kockice. Kada povrće omekša, dodajte chili papričicu i jednu manju baburu, također isjeckane na kockice, te suho meso. Potom, sve prelijte pelat paradajzom i paradajz umakom, pa dinstajte oko 15 minuta.

Tada dodajte grah i kobasice izrezane na kolutiće, prelijte vodom u kojoj se skuhala koljenica i kuhajte par minuta. Zatim, u grah dodajte i komade mesa koje ste skinuli sa kostiju koljenice i nastavite krčkati oko 15 minuta. Pred kraj dodajte svježi peršun, po želji posolite i pobiberite. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.