22.9.2020. 11:16
0
Zeljanik pogača
Za razliku od pite koja se ipak malo duže priprema, uljevak od zelja ili zeljanik je gotov u roku od pola sata.
Sastojci:

300 g špinata
150 g pšeničnog brašna
50 g kukuruznog brašna
3 jaja
100 ml mlijeka
180 ml pavlake 
100 ml ulja
100 g zrnatog sira
½ kesice praška za pecivo
1 kašika gustina
so

Špinat prelijte vrelom vodom, pa ga blanširajte oko 5 minuta. U posebnoj zdjeli pjenasto umutite jaja. Dodajte pavlaku i so, pa nastavite miksati. U drugoj zdjeli pomiješajte mlijeko i gustin, pa ih sjedinite s jajima i pavlakom.

Pomiješajte brašna i prašak za pecivo, pa ih postepeno umiješajte u ostatak smjese. Izblanširani špinat ugrubo isijecite, pa ga pomiješajte sa zrnatim sirom, pa i njega pomiješajte sa ostalim sastojcima.

Tepsiju u kojoj ćete peći zeljanik, premažite puterom i pospite sa malo brašna ili palentom, pa na to izlijte smjesu. Ravnomjerno je rasporedite po tepsiji i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno dok ne porumeni kako biste voljeli. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.