Ako se pitate zašto biste pripremali brancina, odgovor je vrlo jednostavan, jer pripremljen na ovaj način predstavlja vrhunski obrok.
Sastojci:
500/600 g brancina
80 g badema
2 češnja bijelog luka
50 ml maslinovog ulja
20 g prezle
sok ½ limuna
svježi peršun
limun za premazivanje
maslinovo ulje za prženje
Za početak pripremite fil koji će vašem brancinu dati poseban šmek. Pomiješajte mljevene bademe, sitno nasjeckan svježi peršun i bijeli luk, te prezlu. Sve prelijte maslinovim uljem i sokom limuna, pa dobro izmiješajte.
Ovim nadjevom napunite očišćenu ribu koju ste prethodno premazali limunom sa svih strana, a potom je dobro stisnite rukama kako bi se nadjev što bolje rasporedio po unutrašnjosti.
U dubljoj i široj
Tefal tavi zagrijte maslinovo ulje, pa pažljivo spustite ribu. Ribu ne pomjerajte i ostavite da se prži oko 5-7 minuta. Tek tada je pažljivo okrenite na drugu stranu i pržite još oko 5 minuta. Poslužite uz omiljeni prilog. Dobar tek, želi Vam
Tefal.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.