19.10.2020. 11:36
0
Pureće šnicle u bogatom sosu
Ovako pripremljena puretina gotovo da se ne razlikuje od junetine ili teletine, tako da ako naletite na frišku puretinu, ne morate uopće razmišljati šta ćete praviti ručku. Pureći odresci su odličan izbor!
Sastojci:

500 g purećeg odreska
50 ml crnog vina
50 ml bijelog vina 
50 g putera
1 luk
2 češnja bijelog luka
20 g suhih šljiva
1 kašika marmelade od šljiva
1 kašika koncentrata paradajza
1 kašika ajvara
½ povrtne kocke
so

Pureće odreske isijecite na šnicle željene veličine, blago ih posolite i kratko prepržite sa obje strane, pa ostavite sa strane.

U istu tavu u kojoj ste pekli odreske, ubacite komad putera, pa kada se rastopi dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk. Kada povrće omekša, ulijte crno vino, a potom dodajte suhe šljive i marmeladu, te bijelo vino. Sve dobro izmiješajte i pustite kratko da se dinsta.

Tada dodajte koncentrat paradajza i ajvar, pa sve još jednom dobro izmiješajte. Na kraju, posolite, ubacite pola kocke, i sve prelijte sa 100 ml tople vode i pustite da se krčka oko 15 minuta. 

Dobiveni umak izlijte u užu zdjelu, pa ga štapnim mikserom usitnite da postane kremast. Zatim ga vratite u tavu, pa dodajte još 100 ml tople vode i vratite meso. Poklopite, i krčkajte sve još 15 minuta. Puretinu u umaku poslužite za tjesteninom po želji. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.