23.10.2020. 15:42
0
Nova musaka
Nedjeljom uvijek napravimo malo više ručka. Dva komada (piletine ili šnicle) su dovoljna za ovu musaku, ili bijelo meso na kockice ili tunjevina.

Sastojci:

200 g kus kusa
špinat
1/2 glavice manjeg luka
150 g piletine
so
biber
bijeli luk
mješavina začina
peršun
2 jaja
mlijeko, jogurt
parmezan


Špinat oprati i kratko prokuhati. Ocijediti i ohladiti. To možete napraviti dan ranije. Na luku popržiti sitnije izrezane ostatke mesa od dana ranije (ako nema od dan ranije - popržite bijelo meso narezano na manje kockice), dodajte začine i na kraju kus-kus koji ste prethodno namočili u vreloj vodi par minuta. U manju zdjelu ili lilm za pečenje (25x15cm) koju ste prethodno nauljili posložite polovicu listova špinata. Na špinat istresite meso s kus-kusom. Preko kus-kusa poslažite ostatke špinata. Musaku prelijte s umućenim jajetom, jogutom i mlijekom i malo soli. Na kraju musaku posipajte ribancem/parmezanom. Zapecite u pečnici na 200C oko 25 minuta.

Posluživanje

Umjesto piletine možete staviti tunjevinu.

Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.