Bliži nam se zima i vrijeme je za pripremu variva i kuhanih jela, a jedno od neizbježnih je i kupus s mesom. Klasik domaće kuhinje kojem se uvijek rado vraćamo.
Sastojci:
400 g masnije teletine
600 g kupusa
4 paradajza
1 mrkva
mješavina začina
so
biber
svježi peršun
U dubljoj i široj šerpi popržite komade malo masnije teletine. Kada se meso zapeče, dodajte ugrubo narezani kupus, poklopite i pustite da kupus „uvene“ i da pokupi aromu mesa. Ostavite da se pirja oko 10 minuta, uz povremeno protresanje šerpe.
Nakon toga, ubacite svježi paradajz koji ste izrezali na kockice, a možete koristiti i pelat iz konzerve. Dodajte začine: mješavinu začina, so i biber, te sve blago promiješajte. Ponovo poklopite, pa pirjajte oko 5 minuta.
Na kraju dodajte kockice mrkve i svježi peršun, prelijte sve toplom vodom, poklopite i krčkajte oko pola sata. Ukoliko vam kupus ne bude mekan, slobodno produžite vrijeme kuhanja. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.