20.11.2020. 19:49
0
Rusvaj salata
Kada ste umorni i gladni, a ipak biste pojeli neki ozbiljniji obrok, onda svakako razmislite o rusvaj salati. Većinu sastojaka imate već u kući, a malo više vremena vam samo treba za pripremu tjestenine, i to je to!
Sastojci:

200 g tjestenine po želji
1 konzerva (160 g) tunjevine
100 g graška
100 g mrkve
50 g kiselih krastavaca
50 g kukuruza
50 g milerama
50 g majoneze
Vlasac
bosiljak
Sok 1 limuna
So
Biber

Za početak skuhajte tjesteninu po želji, odnosno onu koju nađete u kući. Dok se tjestenina kuha, u drugoj šerpi skuhajte grašak i mrkvu isjeckanu na kockice.

Kisele krastavce isjeckajte na kockice, a tunjevinu ocijedite od ulja i soka iz konzerve.

Skuanu tjesteninu i povrće ocijedite, pa ih prebacite u veću posudu. Dodajte tunjevinu, kisele krastavce, te kukuruz. U posebnoj zdjelici možete pomiješati majonezu i mileram, sok limuna i začine, pa sa tim preliti salatu i sve lagano izmiješati. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.