Kod pripreme ribe nema mnogo filozofiranja, bitno je da nije dugo na vatri i da je poslužite uz adekvatan umak.
Sastojci:
300 g filea pastrmke
250 g prokulica (kelj pupčar)
50 g cherry paradajza
svježi peršun
so
za prženje:
20 g putera
20 ml maslinovog ulja
pesto:
30 ml maslinovog ulja
3 češnja bijelog luka
30 g svježeg peršuna
Za potpuni uspjeh ovog recepta bitno je da ste u mogućnosti nabaviti svježu pastrmku, a još bolje svježe filete pastrmke što će vam dodatno uštedjeti vrijeme pripreme.
U većoj
Tefal tavi zagrijte puter i maslinovo ulje, pa stavite ribu da se prži. Zatim, dodajte prokulice koje ste prethodno prepolovili. Kada i ribu i prokulice okrenete da se prže s druge strane dodajte polovice cherry paradajza, sve malo posolite i pospite sitno sjeckanim svježim peršunom.
Ovo jelo ćete dodatno obogatiti ukoliko napravite i lagani pesto od peršuna. Dakle, u dubljoj zdjeli pomiješajte kvalitetno maslinovo ulje, bijeli luk i svježi peršun, pa dobro izmiksajte
Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete kremasti umak.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.