21.12.2020. 16:21
0
Sočni riblji file
Kod pripreme ribe nema mnogo filozofiranja, bitno je da nije dugo na vatri i da je poslužite uz adekvatan umak.
Sastojci:

300 g filea pastrmke
250 g prokulica (kelj pupčar)
50 g cherry paradajza
svježi peršun
so

za prženje:
20 g putera
20 ml maslinovog ulja

pesto:
30 ml maslinovog ulja
3 češnja bijelog luka
30 g svježeg peršuna

Za potpuni uspjeh ovog recepta bitno je da ste u mogućnosti nabaviti svježu pastrmku, a još bolje svježe filete pastrmke što će vam dodatno uštedjeti vrijeme pripreme.

U većoj Tefal tavi zagrijte puter i maslinovo ulje, pa stavite ribu da se prži. Zatim, dodajte prokulice koje ste prethodno prepolovili. Kada i ribu i prokulice okrenete da se prže s druge strane dodajte polovice cherry paradajza, sve malo posolite i pospite sitno sjeckanim svježim peršunom.

Ovo jelo ćete dodatno obogatiti ukoliko napravite i lagani pesto od peršuna. Dakle, u dubljoj zdjeli pomiješajte kvalitetno maslinovo ulje, bijeli luk i svježi peršun, pa dobro izmiksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete kremasti umak.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.