Romantična večera ne mora nužno podrazumijevati tjesteninu, to može biti i ukusna piletina u sexy umaku od leblebija i avokada.
Sastojci:
300 g dimljenog pilećeg bataka
1 ljubičasti luk
umak:
100 g leblebija
½ avokada
2 češnja bijelog luka
sok ½ limuna
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
Na tržištu ćete danas naći brojne prerađevine od pilećeg mesa, a jedna od onih koje su našem kuharu zapale za oko jeste otkošteni dimljeni pileći batak.
Meso izrežite na približno jednake komade, u ovom slučaju medaljone, pa ih stavite na zagrijanu
Tefal gril tavu zajedno sa ploškama ljubičastog luka. Meso i luk grilujte na laganoj vatri.
Za to vrijeme u duguljastoj zdjeli pomiješajte leblebije iz konzerve, kockice svježeg avokada, bijeli luk, te svježi peršun. Posolite i pobiberite po želji, te prelijte limunovim sokom i izmiksajte štapnim mikserom.
Grilovanu piletinu i luk poslužite uz ovaj super ukusni i lagani umak.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.