22.12.2020. 11:30
0
Dimljena piletina sa grila
Romantična večera ne mora nužno podrazumijevati tjesteninu, to može biti i ukusna piletina u sexy umaku od leblebija i avokada.
Sastojci:

300 g dimljenog pilećeg bataka
1 ljubičasti luk

umak:
100 g leblebija
½ avokada
2 češnja bijelog luka
sok ½ limuna
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber

Na tržištu ćete danas naći brojne prerađevine od pilećeg mesa, a jedna od onih koje su našem kuharu zapale za oko jeste otkošteni dimljeni pileći batak. 

Meso izrežite na približno jednake komade, u ovom slučaju medaljone, pa ih stavite na zagrijanu Tefal gril tavu zajedno sa ploškama ljubičastog luka. Meso i luk grilujte na laganoj vatri.

Za to vrijeme u duguljastoj zdjeli pomiješajte leblebije iz konzerve, kockice svježeg avokada, bijeli luk, te svježi peršun. Posolite i pobiberite po želji, te prelijte limunovim sokom i izmiksajte štapnim mikserom.

Grilovanu piletinu i luk poslužite uz ovaj super ukusni i lagani umak.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.