28.12.2020. 11:39
0
Sočno pečenje
Da se ne lažemo, za dobro pečenje, osim dobrog komada mesa, potreban je i dobar recept. A naš kuhar je pronašao formulu da dobijete sočne i mekane komade svaki put.
Sastojci:

2 kg teletine s kostima
250 ml goveđeg temeljca
20 ml slatko-ljutog sosa
50 g bukovača
so
biber

Plećka, vrat ili rebra, dijelovi su teletine koji su najbolji za pečenje. Meso nemojte previše sitniti, već ga ostavite u komadima koji vam mogu stati u tepsiju. Sve dobro posolite i pobiberite, pa premažite slatko-ljutim umakom. Začine i umak dobro utrljajte u meso. Prelijte sve goveđim temeljcem, pa prekrijte alu folijom. Potrudite se da folija što bolje bude pričvršćena za tepsiju. Stavite sve u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 2,5 sata. Ništa ne dirajte, ne miješajte, ne otkrivajte. Pustite sebi neki film ili čitajte knjigu.

Pred kraj pečenja u tavi popržite bukovače, pa ih poslužite uz gotovo pečenje. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.