Da se ne lažemo, za dobro pečenje, osim dobrog komada mesa, potreban je i dobar recept. A naš kuhar je pronašao formulu da dobijete sočne i mekane komade svaki put.
Sastojci:
2 kg teletine s kostima
250 ml goveđeg temeljca
20 ml slatko-ljutog sosa
50 g bukovača
so
biber
Plećka, vrat ili rebra, dijelovi su teletine koji su najbolji za pečenje. Meso nemojte previše sitniti, već ga ostavite u komadima koji vam mogu stati u tepsiju. Sve dobro posolite i pobiberite, pa premažite slatko-ljutim umakom. Začine i umak dobro utrljajte u meso. Prelijte sve goveđim temeljcem, pa prekrijte alu folijom. Potrudite se da folija što bolje bude pričvršćena za tepsiju. Stavite sve u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 2,5 sata. Ništa ne dirajte, ne miješajte, ne otkrivajte. Pustite sebi neki film ili čitajte knjigu.
Pred kraj pečenja u tavi popržite bukovače, pa ih poslužite uz gotovo pečenje. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.