29.12.2020. 16:37
0
Voćni kolačići bez pečenja
Slatka i zdrava poslastica se može napraviti u trenu, a to nam je dokazao i naš kuhar sa ovim kolačićima koji su preukusni.
Sastojci:

1 šolja indijskih oraha
5 kašika kokosovog brašna
½ šolje suhih brusnica
½ šolje hurmi
1 kašičica cimeta
1 kašičica arome vanilije
10 ml vode
(šolja od 250 ml)

kokosovo brašno za posipanje

Ovo je jedan od onih recepata u kojem je sastojke potrebno samljeti, dobro izmiješati i to je to. Dakle, sitno sameljite indijske orahe, pa ih pomiješajte sa kokosovim brašnom. Suhe brusnice i hurme možete sitno nasjeckati nožem, ili ih jednostavno staviti u Tefal sjeckalicu i miksati nekoliko minuta. Pred kraj dodajte cimet, aromu vanilije i malo vode kako biste sve lakše spojili i dobili smjesu koju ćete moći oblikovati u kuglice.

Kuglice potom uvaljajte dobro u kokosovo brašno i ostavite da se ohlade. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.