30.12.2020. 11:20
0
Zapečena purica
Vrijeme je praznika, pa su recepti za svečane obroke među traženijima. Zapečeno pureće meso je hit svake trpeze, a mi vam donosimo jednostavan recept.
Sastojci:

½ ćurke
1 kašika senfa
4 češnja bijelog luka
1 glavica bijelog luka
200 ml paradajz sosa
so
biber

Zamolite u mesnici da vam prepolove ćurku, ili jednostavno kupite cijelu, pa je sami prepolovite. Ukoliko očekujete više gostiju onda pripremite cijelu ćurku.

Meso dobro posolite i pobiberite, pa na nekoliko mjesta nožićem napravite „džepove“ u koje ćete stavljati češnjeve bijelog luka. Na kraju, ćurku izdašno premažite senfom i stavite u tepsiju zajedno sa glavicom bijelog luka koju treba presjeći na pola.

Sve dobro umotajte alu folijom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat i desetak minuta. Tada skinite foliju i nastavite peći još oko 20 minuta.

Dio umaka u kojem se pekla ćurka prebacite u tavu, zajedno sa glavicom bijelog luka, pa u sve ulijte paradajz sos i pustite da proključa. Sve prebacite u duguljastu zdjelicu i izmiksajte štapnim mikserom. Sa ovim umakom prelijte narezane komade pečenja. Dobar tek želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.