Zna se, kiseli kupus je samo za sarmu! Ali šta ako bismo napravili pitu od njega? Morali bi praviti još jednu, jer će se svi otimati za parče.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
400 g jufke za pitu
1 luk
20 ml ulja
1 kašičica kima
1 kašika mješavine začina
so
biber
ulje za posipanje
Kiseli kupus izrendajte ili ga izrežite na što tanje trakice. Dodajte sitno nasjeckan luk, te začinite sa sjemenkama kima, mješavinom začina, te soli i biberom. Prelijte sve uljem i dobro izmiješajte.
Ovu smjesu motajte u jufku u oblik koji odgovara tepsiji u kojoj ćete peći. Zamotanu jufku prelijte ili premažite uljem, pa sve stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata. Gotovu pitu još jednom premažite uljem i ostavite da se malo prohladi. Poslužite uz jogurt i probajte se ne prejesti! Dobar tek želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.