8.3.2021. 10:34
0
Tortilja ljuti burger
Danas pravimo burger kakav nigdje drugo nećete naći. Nešto ljuto, ukusno i za svoju dušu!
Sastojci:

burgeri:
500 g faširane junetine
so
biber
dimljena ljuta paprika
luk u granulama
bijeli luk u prahu
ulje

prilog:
500 g mladog krompira
so
luk u granulama
bijeli luk u prahu
kurkuma
ulje
peći na 180 C oko pola sata

2 ljute paprike
1 pakovanje tortilja
100 ml jogurta jogurt
1 ljubičasti luk

Mladi krompir dobro operite, ali ga nemojte guliti. Izrežite ga na jednake ploške, pa sve posolite, te začinite sa lukom u granulama. bijelim lukom u prahu i kurkumom. Prelijte sa malo ulja, dobro izmiješajte i stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno dok krompir ne porumeni po vašoj želji.

Dok se krompir peče, pripremite burgere. U faširano juneće meso dodajte so, biber, dimljenu ljutu papriku, luk u granulama i bijeli luk u prahu. Ulijte malo ulja, pa sve dobro izmiješajte rukama i formirajte 4 jednake loptice. Uz pomoć kalupa, napravite burgere i upalite Tefal OptiGrill. Izaberite programa za pečenje burgera, pa kada se aparat ugrije stavite meso da peče. Uz burgere stavite na grill i dvije ljute paprike, ili feferone, pa i njih blago izgrilujte. Na kraju na grill stavite i tortilje.

Jelo servirajte, tako što ćete najprije stavite tortilju, a po njoj nekoliko ploškica krompira. Potom stavite burger, malo ljute paprike, te svježi ljubičasti luk isjeckan na ploškice. Sve prelijte sa mlao jogurta i uživajte u kompletnom obroku. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu. 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.