15.3.2021. 12:41
0
Mak Mafini
Kad nemate vremena praviti štrudlu od maka, odlična zamjena su muffini od maka koji su prejednostavni za napraviti.
Sastojci:

5 jaja
200 g brašna
200 g mljevenog maka
100 g šećera
400 ml mlijeka
100 ml vrhnja za šlag
1 pakovanje pudinga od vanilije
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo
korica 1 limuna

glazura:
50 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje

Za početak podijelite jaja na bjelanca i žumanca, pa od bjelanaca i malo soli izmiksajte čvrst snijeg.

Žumanca ubacite u Tefal Gourmet Masterchef, pa dodajte šećer i vanilin šećer i pjenasto ih umutite. Dodajte, potom, mlijeko, vrhnje za šlag, narendanu koricu od limuna, te prah za puding od vanilije. Na kraju dodajte mljeveni mak, brašno i prašak za pecivo, pa miksajte dok se sve ne sjedini. Postepeno umiješajte snijeg od bjelanaca, pa sa dobivenom smjesom ispunite kalup za muffine.

Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Muffine po želji prelijte tamnom glazurom koju ćete napraviti tako što čokoladu za kuhanje otopite u vrhnju za šlag. Uživajte u slatkim zalogajima!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.