16.3.2021. 15:25
0
Vareni šaran
Osim što je ukusno, meso šarana sadrži vitamine, minerale i omega-3 masne kiseline, pa ga je preporučljivo konzumirati kad god ste u prilici. Ako ne znate kako biste ga pripremili, naš kuhar ima jednostavan recept.
Sastojci:

600 g odrezaka od šarana
300 g pelat paradajza
50 g putera
3 češnja bijelog luka
½ limuna
svježi peršun
so
bijeli biber u zrnu
lovorov list

U Tefal dubljoj i široj tavi rastopite puter, pa dodajte pelat paradajz. Ubacite sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, te bijeli biber u zrnu, pola limuna zajedno s koricom, te lovorov list. Po želji posolite. Lagano promiješajte i pustite da umak proključa.

Tada dodajte odreske ribe, tavu poklopite, smanjite vatru i sve krčkajte oko pola sata uz povremeno pomjeranje tave. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.