Kažu da čokolada popravlja raspoloženje, a ako im je vjerovati, onda nakon ovog kolača ima svi da pucaju od sreće!
Sastojci:
biskvit:
3 jaja
250 g putera
300 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
100 g badema
100 g miješane marmelade
200 g šećera
50 ml vrhnja za šlag
50 g kakao praha
300 g brašna
30 ml ulja
glazura:
50 g tamne čokolade
100 g šećera u prahu
20 g kakao praha
50 ml vrhnja za kuhanje
preljev:
100 g šumskog voća
100 g šećera u prahu
korica ½ limuna
I ovoga puta za što jednostavniju pripremu kolača, naš kuhar je koristio
Tefal multipraktik. Najprije je rastopio puter i čokoladu za kuhanje i ostavio da se kratko prohladi. Zatim je u multipraktiku pjenasto umutio jaja, a potom dodao rastopljenu čokoladu i puter.
Dok mikser miješa sastojke dodajte i šećer, marmeladu, vrhnje za šlag, te kakao prah. Kada se smjesa poveže, dodajte i brašno, mljevene bademe, te ulje. Pred kraj miksanja ubacite i kockice mliječne čokolade. Smjesu za biskvit izlijte u tepsiju pa pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Biskvit ostavite da se hladi, pa pripremite glazuru. U tavi lagano zagrijavajte vrhnje za kuhanje i tamnu čokoladu (sa što većim udjelom kakaa), pa kada se rastopi umiješajte kakao i šećer u prahu. Miješajte dok glazura ne postane svilenkasta, pa je toplu prelijte preko kolača i ostavite da se hladi.
U posebnoj zdjelici na laganoj vatri zagrijavajte šumsko voće (smrznuto), pa kada otpusti sok dodajte šećer u prahu i narendanu koricu limun. Miješajte dok se sve ne sjedini, pa sa ovom smjesom prelijte ohlađeni kolač i ponovo ga stavite da se hladi.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.