21.4.2021. 14:36
0
Prhke nadjevene korpice
Tijesto je prhko, a nadjev je ko duša, pa ove korpice automatski nestaju kako ih vadite iz rerne.
Sastojci:

tijesto:

300 g brašna
150 g putera
so
malo vode

nadjev:
200 g krem sira
100 g milerama
1 jaje
so
svježi peršun
suho meso
svježa paprika

Pomiješajte najprije brašno i kockice putera sobne temperature, posolite po želji i lagano rukama počnite mijesiti tijesto. Postepeno dodajite vodu, ali pazite da ne pretjerate. Kada dobijete glatko tijesto možete ga ostaviti oko pola sata da se hladi, a možete ga i odmah razvaljati na debljinu od 0,5-1 cm, pa pristupiti oblikovanju korpica. Korpice pravite u veličini kalupa koje imate.

Tijesto dobro utistnite u kalupe, pa ga dodatno na nekoliko mjesta izbodite viljuškom. Korpice pecite u zagrijanoj rerni na 190 stepeni oko 10 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Pomiješajte mileram i sir, pa umiješajte jaje. Posolite i dodajte sitno nasjeckan svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Sa ovim nadjevom popunite ispečene korpice, pa ih pospite kockicama suhog mesa i svježe paprike, pa vratite u rernu i pecite još 10 minuta na istoj temperaturi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.