Ovako spremljena piletina ne samo da lijepo izgleda na tanjuru, već je prepuna finih mirisa i odličnog je okusa. Slobodno se može servirati i caru!
Sastojci:
600 g pilećeg filea
100 g topljenog sira
50 g suhog mesa
50 g pureće šunke
50 g kiselih krastavaca
50 ml vrhnja za kuhanje
2 stabljike mladog luka
1 paradajz
2 češnja bijelog luka
1 kašika senfa
1 žumance
svježi peršun
so
biber
Pileći file izrežite na kockice i kratko ga prepržite u
Tefal dubljoj tavi. Kada meso porumeni dodajte kriške suhog mesa i sitnije nasjeckan mladi i bijeli luk. Potom, dodajte paradajz izrezan na kocke i trakice pureće šunke. Pustite neka se sve malo dinsta, pa dodajte kolutiće kiselog krastavca i sitno nasjeckan svježi peršun.
Prelijte sve sa vrhnjem za kuhanje, te umiješajte senf i žumance. Posolite i pobiberite po želji, dodajte listiće topljenog sira, lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.