Namirnice za ovaj recept su lako dostupne, a nije ni neki veliki problem za napraviti. Sve je tako mirisno, mekano i ukusno.
Sastojci:
1,5 kg krompira
300 g faširanog mesa
150 ml mlijeka
150 g žutog sira
50 ml vrhnja za kuhanje
1 luk
½ crvene paprike
4 češnja bijelog luka
biber
so
svježi peršun
muškatni oraščić
U većoj Tefal šerpi pomiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i 2 češnja bijelog luka. Posolite, pobiberite i stavite malo muškatnog oraščića. Zatim, dodajte ploške krompira koje je poželjno da budu jednake debljine. Krčkajte sve na laganoj vatri oko 20 minuta.
Za to vrijeme u Tefal tavi popržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso i dinstajte par minuta. Dodajte kockice crvene paprike, te sitno nasjeckan svježi peršun i i 2 češnja bijelog luka koje je također potrebno usitniti. Pobiberite i posolite po želji, i nastavite pržiti oko 10 minuta.
Na kraju skuhani krompir, zajedno sa mlijekom i začinima prebacite u tepsiju, a po njemu rasporedite meso i povrće. Sve pospite narendanim tvrdim žutim sirom i stavite u rernu na 200 stepeni. Nakon pola sata musaka bi trebalo da je pečena, a vi je servirajte tek kad se malo ohladi. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.