13.8.2021. 11:12
0
Džigsi
Ako ste se ikad upitali kako pripremiti pureću džigericu, možda vam ovaj recept pomogne, a ovo jelo postane omiljeno.
Sastojci:

500 g pureće džigerice
1 luk
½ crvene paprike
½ stabljike prase
½ tikvice
50 g kukuruza
50 ml vrhnja za kuhanje
250 g biljnog sira
so
biber

Luk usitnite pa ga prepržite u tavi. Nakon što omekša dodajte komade džigerice, pa ih pržite 2-3 minute dok ne porumene. Zatim, dodajte kockice paprike i tikvice, te kolutiće prase i kukuruz šećerac iz konzerve. Posolite i pobiberite po želji i umiješajte vrhnje za kuhanje, pa skinite s vatre.

Sve prebacite u tepsiju pa izdašno pospite narendanim biljnim sirom i stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.