Ako ste se ikad upitali kako pripremiti pureću džigericu, možda vam ovaj recept pomogne, a ovo jelo postane omiljeno.
Sastojci:
500 g pureće džigerice
1 luk
½ crvene paprike
½ stabljike prase
½ tikvice
50 g kukuruza
50 ml vrhnja za kuhanje
250 g biljnog sira
so
biber
Luk usitnite pa ga prepržite u tavi. Nakon što omekša dodajte komade džigerice, pa ih pržite 2-3 minute dok ne porumene. Zatim, dodajte kockice paprike i tikvice, te kolutiće prase i kukuruz šećerac iz konzerve. Posolite i pobiberite po želji i umiješajte vrhnje za kuhanje, pa skinite s vatre.
Sve prebacite u tepsiju pa izdašno pospite narendanim biljnim sirom i stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.