Kad god ste u dilemi šta kuhati, tjestenina je uvijek odgovor. Može sa povrćem, sa mesom ili jednostavno samo sa puterom. Danas na našem meniju je jednostavna, a opet izvrsna pasta sa povrćem.
Sastojci:
300 g rezanaca
½ stabljike prase
150 g kelja
50 g sušenog paradajza
3 češnja bijelog luka
150 ml vrhnja za kuhanje
30 g parmezana
so
majčina dušica
curry prah
U većoj količini vode, koju ste prethodno posolili, skuhajte rezance al dente, pa ih ostavite sa strane.
Zatim, u
Tefal wok tavi popržite kolutiće prase, pa dodajte tanko nasjeckane listove kelja. Kada povrće promijeni boju od prženja dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, a potom i sušeni paradajz iz ulja. Sve posolite po želji, te pospite majčinom dušicom i curry prahom. Pržite povrće oko 5 minuta, pa ulijte vrhnje za kuhanje i odmah dodajte skuhanu tjesteninu. Kada se pasta, povrće i vrhnje lijepo pomiješaju sve pospite narendanim parmezanom. Dobar tek, želi Vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.