Kad ste u prilici da pazarite dobar komad mesa, ne dvoumite se! Uz ovaj recept, junetina će biti mekana, sočna i puna okusa.
Sastojci:
800 g junetine od prsa
marinada:
100 ml bijelog vina
1 kašika senfa
morska so
začinski puter:
50 g putera
1 kašičica šarenog bibera
1 lovorov list
1 kašika svježeg peršuna
Najprije napravite začinski puter koji će dodatno obogatiti pečenje. U puter sobne temeperature dodajte mljeveni šareni biber, izlomljeni list lovora, te sitno nasjeckan svježi peršun. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
Nakon toga, napravite marinadu. U bijelo vino dodajte senf i morsku so i dobro izmiješajte. Zatim, meso dobro uvaljajte u marinadu i ostavite najmanje sat vremena da stoji.
Marinirano meso prebacite u tepsiju, pa po vrhu rasporedite puter i stavite u rernu. Meso pecite na 220 stepeni oko pola sata, odnosno dok lijepo ne porumeni. Gotovo meso ostavite da „odmori,“ pa ga tek onda isijecite na fine komade. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.