3.9.2021. 10:45
0
Riba zvana Meksiko
U potrazi ste za laganim obrokom a koji je ujedno jednostavan za pripremu? Naš kuhar je odlučio ribi udahnuti malo meksičkog šmeka.
Sastojci:

400 g pangasius fileta
so
šareni biber
brašno
mljevena crvena paprika

salata:
5-10 kom piccolo paradajza
5-10 kom mini meksičkog krastavaca
100 g crvenog graha (iz konzerve)
2 češnja bijelog luka
¼ glavice luka
maslinovo ulje
so
šareni biber

File ribe posolite i pobiberite sa obje strane. U široj zdjeli pomiješajte brašno i mljevenu crvenu papriku, pa filete dobro uvaljajte u smjesu. Pržite ih na laganoj vatri oko 5-6 minuta sa svake strane.

Ovako pripremljenu ribu poslužite uz osvježavajuću salatu koju ćete napraviti od piccolo paradajza, mini meksičkog krastavca, crvenog graha iz konzerve, te sitno nasjeckanog luka i bijelog luka. Sve posolite i pobiberite po želji, te prelijte sa malo maslinovog ulja. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.