Kada iskombinujete meso i sir, teško da možete napraviti grešku. Današnji biftek ne samo da je napunjen sirom, već se i „okupao“ u njemu.
Sastojci:
350 g telećeg bifteka
50 g mini mozzarelle
20 g putera
½ glavice bijelog luka
krupna morska so
grančica ruzmarina
biber
umak od sira:
150 g žutog sira
30 g putera
30 ml vrhnja za kuhanje
Potrebno je da biftek bude najmanje 3 cm debljine. Na dva mjesta oštrim nožem napravite „džepove“ u koje ćete staviti mini mozzarellu, pa potom meso posolite krupnom soli i rukama je što bolje utrljajte.
Zagrijte dobro
Tefal tavu pa stavite pržiti biftek. Poslijte tri do četiri minute ga okrenite, pa u tavu ubacite puter, pola glavice bijelog luka i grančicu ruzmarina. Biftek pržite još 3-4 minuta uz povremeno prelivanje sa masnoćom od putera. Meso izvadite na tanjur i ostavite da se odmara.
Za to vrijeme napravite umak od sira. U Tefal tavicu ubacite kockice žutog sira (edamer, gouda, trapist i sl.) i kocku putera, pa ih rastopite na laganoj vatri. Na kraju ulijte vrhnje za kuhanje i sve dobro izmiješajte. Sa ovim umakom prelijte vaš sočni biftek i uživajte u sjajnoj kombinaciji!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.