1.11.2021. 15:14
0
Pasta verdura
Povrće, pasta i malo mozzarelle dovoljni su da ispune sva gastronomska očekivanja. Uz sve to, lagano je i za napraviti.
Sastojci:

300 g trofie tjestenine
200 g cherry paradajza
100 g mozzarelle
1 patlidžan
1 luk
½ glavice bijelog luka
grančica ruzmarina
maslinovo ulje
biber
morska krupna so

Trofie pasta je neobična vrsta tjestenine, koja se odlično uklopila u ovaj recept. Stavite je u ključalu vodu koju ste prethodno posolili i kuhajte prema uputstvu na pakovanju.

U tepsiju stavite čitave cherry paradajze, kockice patlidžana, neoguljenu glavicu luka, te pola glavice bijelog luka. Ubacite i svježu grančicu ruzmarina, te sve posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.

Kada izvadite povrće iz rerne, u njega dodajte skuhanu pastu, te kockice mozzarelle i sve dobro izmiješajte. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.