Povrće, pasta i malo mozzarelle dovoljni su da ispune sva gastronomska očekivanja. Uz sve to, lagano je i za napraviti.
Sastojci:
300 g trofie tjestenine
200 g cherry paradajza
100 g mozzarelle
1 patlidžan
1 luk
½ glavice bijelog luka
grančica ruzmarina
maslinovo ulje
biber
morska krupna so
Trofie pasta je neobična vrsta tjestenine, koja se odlično uklopila u ovaj recept. Stavite je u ključalu vodu koju ste prethodno posolili i kuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U tepsiju stavite čitave cherry paradajze, kockice patlidžana, neoguljenu glavicu luka, te pola glavice bijelog luka. Ubacite i svježu grančicu ruzmarina, te sve posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.
Kada izvadite povrće iz rerne, u njega dodajte skuhanu pastu, te kockice mozzarelle i sve dobro izmiješajte. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.