Neko se raduje pitama, pizzama i kolačima, a mi smo tako slabi na supe. Potpuno smo opčinjeni ovim jelom koje je tako potcijenjeno.
Sastojci:
300 g junetine
50 g tjestenine za supu
1 glavica luka
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
20 g korijena celera
šareni biber u zrnu
svježi peršun
so
Glavici luka nemojte odstraniti ljusku. Dobro je operite, prerežite na pola i lagano je zapecite u
Tefal šerpi. Kada luk lijepo porumeni ulijte 0,5 l tople vode, te dodajte kockice mesa i kolutiće mrkve, pa sve kuhajte oko pola sata.
Tada dodajte zrnca šarenog bibera, sitno nasjeckan bijeli luk i kockice korijena celera, te sitno nasjeckan svježi peršun. Dodajte još 0,5 l tople vode i nastavite kuhati još 20 minuta. Posolite po želji, te dodajte tanku tjesteninu za supu i kuhajte još pet minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.