6.1.2022. 16:28
0
Sufle s dušom
Jedna od najpoznatijih poslastica iz Francuske jeste sufle, koji je svoju popularnost stekao zbog svoje tečne i kremaste unutrašnjosti. Recept je jednostavan, a rezultat bajan!
Sastojci:

130 g putera
160 g čokolade za kuhanje
2 jaja + 2 žumanca
50 g šećera
30 g brašna
1 kašika arome vanilije

puter za podmazivanje
kakao prah za posipanje

Za početak na laganoj vatri rastopite puter i čokoladu. Kada dobijete finu, glatku kremu skinite s vatre i ostavite da se hladi.

U posebnoj zdjeli pjenasto umutite dva jaja i dva žumanca, a nakon toga dodajte šećer pa i njega dobro umutite. Zatim, dodajte otopljenu čokoladu i aromu vanilije. Lagano sve izmiješajte, te u smjesu lagano umiješajte i brašno.

Vatrostalne zdjelice premažite najprije puterom, pa po njemu pospite kakao prah. To će vam omogućiti lakše vađenje kolača kada bude gotov. U tako pripremljene zdjelice ulijte pripremljenu smjesu. Računajte da će sufle prilikom pečenja narasti, pa zdjelice nemojte puniti do vrha. Pecite na 230 stepeni svega osam minuta. Sufle je najbolje poslužiti topao, ali nećemo se žaliti ako ga dobijemo i hladnog. Tefal, ideje bez kojih ne možete! 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.