10.1.2022. 13:55
0
Arancinski punjeni muffin
Cijeđeni sok naranče je super napitak za hladne dane, ali ovo piće možete iskoristiti i kao tajni sastojak za mekane i punjene muffine.
Sastojci:

300 g brašna
300 ml soka od naranče
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
50 g putera
1 jaje
7 g instant kvasca
200 g lješnjak krema

Najprije uz pomoć Tefal citrusete iscijedite sok naranči, pa ga prelijte u zdjelu od Tefal multipraktika koji će vam dobro doći za miksanje smjese. U sok dodajte šećer i smeđi šećer, pa miksajte dok se šećeri ne otope. Zatim, umiksajte jaje. Tada postepeno dodajite brašno i kvasac, pa nastavite miksati dok se sve ne sjedini. Na kraju umiksajte puter sobne temperature.

Dobvienu smjesu potom ravnomjerno rasporedite u kalupe za muffine i ostavite na toplom oko pola sata kako bi tijesto nadošlo. Tada kuhinjskom špricom ubrizgajte u svaki muffin lješnjak krem ili neki drugi krem koji imate pri ruci (nutela, eurokrem, lino lada i sl.). Napunjene muffine stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.