26.1.2022. 11:24
0
Frutišpanja
Zimi nemamo neki veliki izbor voća, ali uvijek se može pronaći neko ko je će nam obogatiti kolač i uljepšati dan. Kombinacija šumskog voća i krušaka je fenomenalna!
Sastojci:

400 g šumskog voća (smrznuto)
2 kruške
200 g brašna
150 g šećera
1 kašika cimeta
1 vanilin šećer
20 g gustina (pšenični škrob)
½ kesice praška za pecivo
80 g putera
150 ml mlijeka

U veću zdjelu stavite šumsko voće, pa u njega dodajte kockice krušaka. Sve pospite cimetom, gustinom i vanilin šećerom. Dodajte i 70 g šećera, pa sve lijepo izmiješajte i izlijte u Tefal tepsiju.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 80 g šećera i puter sobne temperature. Rukama izmiješajte sastojke da se puter što bolje sjedini s ostatkom namirnica. Na kraju u smjesu ulijte toplo mlijeko i sve dobro izmiješajte. Kašikom vadite tijesto i rasporedite ga po voću.

Kolač stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.