Zimi nemamo neki veliki izbor voća, ali uvijek se može pronaći neko ko je će nam obogatiti kolač i uljepšati dan. Kombinacija šumskog voća i krušaka je fenomenalna!
Sastojci:
400 g šumskog voća (smrznuto)
2 kruške
200 g brašna
150 g šećera
1 kašika cimeta
1 vanilin šećer
20 g gustina (pšenični škrob)
½ kesice praška za pecivo
80 g putera
150 ml mlijeka
U veću zdjelu stavite šumsko voće, pa u njega dodajte kockice krušaka. Sve pospite cimetom, gustinom i vanilin šećerom. Dodajte i 70 g šećera, pa sve lijepo izmiješajte i izlijte u
Tefal tepsiju.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 80 g šećera i puter sobne temperature. Rukama izmiješajte sastojke da se puter što bolje sjedini s ostatkom namirnica. Na kraju u smjesu ulijte toplo mlijeko i sve dobro izmiješajte. Kašikom vadite tijesto i rasporedite ga po voću.
Kolač stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.