Mekana puretina i ukusni zeleniš osnova su ovog divnog i laganog jela koje će vaš dom ispuniti finim proljentim mirisima.
Sastojci:
600 g puretine (od batka)
marinada:
1 kašika meda
1 kašičica chili praha
1 kašičica crvene paprike
maslinovo ulje
mješavina začina
biber
so
prilog:
300 g povrtnog miksa (smrznuti grašak, prokulice, boranija, brokula)
2 češnja bijelog luka
1 pileća kocka za supu
150 ml vode
Puretinu narežite na jednake šnicle, pa ih pospite chili prahom, mljevenom crvenom paprikom, mješavinom začina, te biberom i soli. Dodajte med i maslinovo ulje, pa sve dobro izmiješajte i ostavite oko 15 minuta.
Zagrijte
Tefal tavu, pa lagano popržite meso sa svih strana. Puretinu izvadite na tanjir, a u tavu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Kada luk otpusti svoju poznatu aromu, dodajte povrće, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Potom, dodajte kocku za supu, ulijte toplu vodu i vratite meso u tavu. Smanjite vatru i krčkajte sve oko 20 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.