16.5.2022. 12:28
0
Zlatni medaljoni
Ovi mekani a hrskavi zalogaji puni okusa su nagrada za svaki stomak, zato smo ih i nazvali medaljonima, i to zlatnim!
Sastojci:

120 g brašna
120 g kukuruznog brašna
3 jaja
150 ml jogurta
50 ml maslinovog ulja
50 g svježeg peršuna
1 veća tikvica
100 g parmezana
100 g pureće šunke
100 g mozzarelle
½ vrećice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
malo soli

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. U drugoj zdjeli izmiksajte jaja, jogurt, te maslinovo ulje. Potom, pomiješajte mokre i suhe sastojke. 

Na kraju u smjesu koju ste dobili, umiješajte sitno nasjeckani svježi peršun, narendanu tikvicu i parmezan, te kockice pureće šunke. Sve dobro izmiješajte, pa kašikom oblikujte medaljone i slažite ih u tepsiju. Na svaki medaljon stavite kockicu mozzarelle, pa sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.