Možda vam na prvu kombinacija ribe i graha nije primamljiva, ali kada to probate, zadovoljstvu vašem neće biti kraja. Još jedno jelo koje će razgaliti vaša nepca.
Sastojci:
500 g filea oslića
150 g bijelog graha (iz konzerve)
1 crvena paprika
½ luka
3 češnja bijelog luka
½ chili papričice
1 paradajz
200 ml tople vode
1 kašičica šećera
20 g putera
so
biber
maslinovo ulje
U
Tefal wok tavi na maslinovom ulju prepržite tanko nasjeckan luk, te crvenu papriku izrezanu na trakice. Dodajte, potom, češnjeve bijelo luka i nasjeckanu chili papričicu. Kada povrće upije skoro svu masnoću, dodajte svježi paradajz isjeckan na kockice, pa sve malo posolite, pobiberite i dodajte šećer.
Ulijte toplu vodu i dodajte kocku putera, pa pustite da sve proključa. Tada smanjite vatru, pa u tavu dodajte filete oslića i pustite da se krčka oko 15 minuta.
Pred kraj kuhanja, dodajte grah iz konzerve, pa sve dobro izmiješajte i skinite s vatre. Jelo poslužite uz par kriški svježeg limuna.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.