Osim što će zadovoljiti vaše potrebe za nečim slatkim, ovaj desert će vas i osvježiti. A spoj pečenih pahuljica sa mliječnim proizvodima i šumskim voćem je neopisiv!
Sastojci:
150 g miksa pahuljica (zobene, sojine)
50 g šumskog/bobičasto voće
30 g badema
20 g sjemenki lana
20 g smeđeg šećera
1 kašika kokosove masti/ulja
180 g svježeg sira
150 g grčkog jogurta
1 kašika meda
U većoj zdjeli pomiješajte miks od pahuljica sa sjemenkama lana, nasjeckanim bademom, smeđim šećerom i kokosovim uljem. Dobivenu smjesu prebacite u tepsiju i poravnajte, pa stavite peći na 180 stepeni oko 10 minuta.
Dok se pahuljice peku, napravite mliječnu kremu i to na način da pomiješate svježi sir (sa što manjim postotkom soli) i grčki jogurta sa medom.
Desert poslužite u širokim zdjelicama i to tako što ćete najprije staviti mliječnu kremu, a po njoj tek ispečene pahuljice. Sve ukrasite sa bobičastim voćem i uživajte u zdravom slatkišu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.