Brojni su načini za pripremu graha, a jedan koji nam je posebno drag jeste ovaj bez mesa i kada se zapeče.
Sastojci:
300 g bijelog graha (iz konzerve)
50 g kukuruza (iz konzerve)
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
1 paradajz
100 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
lovorov list
mljevena crvena paprika
biber
so
chili prah
Najprije prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte crvenu papriku izrezanu na trakice. Potom, dodajte bijeli luk nasjeckan na listiće i kockice svježeg paradajza.
Zatim, dodajte ocijeđeni grah i kukuruz iz konzerve, te svježi peršun i lovorov list. Posolite i pobiberite po želji, te dodajte mljevenu crvenu papriku i chili prah. Dinstajte par minuta, pa sve prelijte vrhnjem za kuhanje, smanjite vatru i krčkajte 10-15 minuta.
Jelo, na kraju, prebacite u vatrostalnu zdjelu ili zemljanu posudu i stavite peći u rernu na 200 stepeni oko 15 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.