30.6.2022. 14:20
0
Teleća rebarca
Rerna je iz raja izašla, reći će oni koji budu imali priliku isprobati ovaj recept. Povrće je mekano, meso sočno i sve je tako lijepo zaokruženo sa umakom na bazi jogurta.
Sastojci:

500 g telećih rebara
1 luk
1 manja glavica kupusa
1 mrkva
1 glavica bijelog luka
1 kašika soli
20 ml ulja
50 ml vode

prilog:
120 g riže dugog zrna
600 ml vode
so

umak:
100 ml jogurta
ruzmarin
chili umak
maslinovo ulje
biber

Luk narežite na deblje ploške, pa ih rasporedit po dnu tepsije. Dodajte i grubo isječenu glavicu kupusa, te deblje kolutiće mrkve. Češnjeve bijelog luka ostavite čitave. Preko svega stavite meso, odnosno teleća rebra u komadu. Posolite po želji i prelijte uljem, te dodajte vodu. Sve dobro prekrijte alu folijom i stavite peći na 250 stepeni oko sat vremena.

Nakon sat vremena, skinite foliju i vratite u rernu na još 10 minuta kako bi se sve malo zapeklo.

Za to vrijeme, u šerpicu uspite vodu, posolite, te dodajte rižu koju je potrebno prethodno dobro isprati. Pustite da kuha oko 10-12 minuta, pa skinite s vatre i ocijedite od viška vode.

Dok meso odležava, napravite i vrlo jednostavan umak od jogurta, suhog ruzmarina, chili sosa, bibera i maslinovog ulja.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.