1.7.2022. 14:11
0
Keksići od zobi i kikirikija
Kolač bez grama šećera? Ne trebate se pitati može li, nego kad ćete ga praviti. Vrlo jednostavan recept koji će vam omogućiti da se zasladite na zdrav i jednostavan način.
Sastojci:

100 g zobenih pahuljica
100 g neslanog kikirikija
100 g brašna
100 g mliječne čokolade
100 g džema od šipka
20 g cimeta
½ praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml jogurta

Zobene pahuljice i kikiriki sameljite u sjeckalici, pa ih pomiješajte u većoj zdjeli. Zatim, dodajte brašno, cimet i prašak za pecivo. Ulijte ulje, a jogurt dodajite postepeno kako ne biste dobili previše meko tijesto. 

Kada dobijete dovoljno gustu a mekanu masu, oblikujte kolačiće veličine zalogaja i slažite ih u tepsiju na pek papir. Ako ne koristite papir, tepsiju ili kalup obavezno premažite uljem. Na kolačiće poredajte po kockicu čokolade i stavite peći na 150 stepeni oko 15 minuta.

Kada su keksići gotovi, preko čokolade stavite po kašiku džema i ostavite da se ohlade. Odlični su uz kafu, čaj ili mlijeko.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.