4.7.2022. 15:32
0
Vege uštipci
Treba se znati prilagoditi vrućinama i konzumirati što laganiju hranu. Povrtni uštipci su jednostavni za napraviti i odličnog su okusa i mirisa.
Sastojci:

100 g leblebija (iz konzerve)
150 g goude
80 g prezle
1 veća tikvica
1 mrkva
1 luk
2 češnja bijelog luka
2 jaja
20 ml ulja
so

umak:
150 ml jogurta
1 kašičica curry praha
1 kašičica suhe mente
1 kašika senf

Sa štapnim mikserom napravite pire od leblebije. Tikvicu i mrkvu izrendajte na sitno, pa je dodajte pireu. U smjesu, potom, dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk, te narendanu goudu. Sve posolite po želji, pouljite, te dodajte jaja. Dodajte i jedan dio prezle, pa sve dobro izmiješajte. Ukoliko vam smjesa bude prerijetka dodajte još prezle. 

Od dobivene smjese pravite uštipke ili pljeskavice, pa ih pržite u tavi u dubljem ulju. Uštipke pržite oko 3-4 minute sa obje strane. Poslužite ih tople uz umak koji ćete napraviti od jogurta, senfa, te curry praha i senfa.
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.