6.7.2022. 15:00
0
Prhka pita s curry piletinom
Odozdo prhko, unutra mekano i sočno, a odozgo hrskavo. Miješaju se okusi i teksture, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Sastojci:

tijesto:
220 g glatkog brašna
30 g sira ribanca
130 g putera
malo soli

nadjev:
500 g pilećeg filea 
100 ml vrhnja za kuhanje
1 luk
1 kašika curry praha
so
svježi peršun

150 g goude za posipanje

Najprije napravite prhko tijesto. Pomiješajte brašno, ribanac, te kockice putera sobne temperature. Posolite po želji, pa rukama izradite prhko tijesto. Kada dobijete smjesu koju možete oblikovati, odvojite 1/3 tijesta, a ostatak razvaljajte po dnu tepsije. Izbodite ga viljuškom i ostavite u frižider da se hladi.

Za to vrijeme pripremite nadjev. U tavi prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte kockice pilećeg filea. Posolite po želji, pospite curry prahom i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dinstajte oko 10 minuta. Zatim, ulijte vrhnje za kuhanje i krčkajte još 5-6 minuta.

Gotov nadjev izlijte na hladno tijesto, pa sve pospite narendanom goudom. Tijesto koje ste ostavili, izmrvite rukama, pa pospite po vrhu pite. Stavite u zagrijanu rernu i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.