Za dobru tjesteninu ili nudle potreban vam je adekvatan umak, a mi upravo imamo recept za onaj koji je preukusan i još malo ljutne.
Sastojci:
500 g faširanog mesa (teletina, junetina)
1 luk
1 paradajz
200 ml paradajz sosa
50 g kukuruza (iz konzerve)
50 g graha (iz konzerve)
30 g putera
150 g mini mozzarelle
1 kašičica muškatnog oraščića
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica chili sjemenki ili chili praha
1 kašika soli
1 kašičica šećera
70 g instant nudli
Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kada omekša dodajte faširano meso. Kada meso porumeni, dodajte paradajz isjeckan na kockice, te kukuruz i grah. Ulijte, potom, paradajz sos, te dodajte začine: so, ruzmarin, muškatni oraščić, chili prah i šećer.
Pustite da umak krčka oko 15-20 minuta, a zatim pred kraj u umak ubacite kocku putera i rasporedite mini mozzarelle. Skinite s vatre i ostavite da stoji.
U većoj količini slane vode skuhajte nudle ili neku drugu tjesteninu, pa je poslužite uz umak.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.