15.8.2022. 13:01
0
Suhomesnate pileće rolnice
Jednostavnost ovog recepta, a tek okus i miris, aduti su zbog kojeg će vrlo vjerovatno postati vaš omiljeni. Čak ga ne morate ni zapisati kada ga jednom napravite.
Sastojci:

600 g pilećih fileta
150 g suhog mesa (masnijeg)
100 g ljutog ajvara
mješavina začina

Pileći file narežite na tanke šnicle, pa ih sve blago pospite sa mješavinom začina. Na svaku šniclu stavite kašiku ajvara, pa lagano urolajte. Tako formirane rolnice, potom, dodatno umotajte u tanke listove suhog mesa, pa sve učvrstite čačkalicama.

Rolnice poslažite u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Sočne rolnice možete poslužiti same ili uz omiljeni prilog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.