3.10.2022. 13:10
0
Gljivopita
U jufku možete umotati skoro šta god vam padne na um i vjerovatno nećete pogriješiti. Sa šampinjonima sigurno imate hit!
Sastojci:

200 g jufke za pitu
200 g šampinjona
150 ml ulja
1 luk
50 g pavlake
1 jaje
biber
so
svježi peršun

Na malo ulja popržite sitno nasjeckan luk, pa kada se zažuti dodajte šampinjone izrezane na listiće. Posolite i pobiberite po želji, te pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dinstajte 4-5 minuta, pa skinite s vatre.

Svaki list jufke premažite uljem. Na dno stavite dva lista jufke, pa po njim rasporedite dio nadjeva od gljiva. Potom, stavite jedan list jufke, pa opet nadjev i sve tako dok ne potrošite sav nadjev i jufke. Slaganje završite sa listom jufke, pa sve umotajte kao rolat. 

Oštrim nožem dobiveni rolat izrežite na jednake kriške, pa ih poslažite u tepsiju. U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku i jaje, pa sa tom smjesom svaku piticu prelijte po vrhu. Stavite peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.