17.11.2022. 16:33
0
Tikvenjaš
Buternut tikvu možete iskoristit na mnogo načina, a onaj koji se nama jako svidio jeste da je zapečete sa dosta drugog divnog povrća i parmezana.
Sastojci:

1 butternut tikva
1 luk
½ crvene paprike
2 češnja bijelog luka
50 g kukuruza (iz konzerve)
100 g crnog graha (iz konzerve)
200 ml paradajz sosa
150 g parmezana
ulje
biber
so
svježi peršun

Tikvu prerežite na pola, očistite je od košpica, pa je posolite i pobiberite po želji. Blago je pospite uljem i stavite u rernu, pa pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

Ostavite je da se malo prohladi, pa zatim kašikom izdubite kako biste napravili dodatni prostor za punjenje. Ostatke tikve koji se stvore nakon toga ostavite sa strane, jer će vam trebati za pripremu nadjeva.

U tavi na ulju popržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte kockice crvene paprike. Potom, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i lagano ga popržite. Nakon toga, dodajte grah i kukuruz, začinite, pa sve prelijte paradajz sosom. Na kraju u smjesu umiješajte ostatke pečene tikve i sitno nasjeckan svježi peršun.

Sa ovom smjesom ispunite udubljenja u tikvama, pa sve pospite narendanim parmezanom. Pecite ih na 180 stepeni oko 20 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.