21.11.2022. 13:38
0
Batat puding
Batat još nazivaju i slatkim krompirom, pa je naš kuhar odlučio iskoristiti ovu namirnicu za spravljanje vrlo jednostavne, a jako ukusne poslastice.
Sastojci:

za puding:
300 g batata
100 g tamne čokolade 
50 g kakao praha
50 g meda

za kremu:
200 g vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
100 g krem sira

Batat ogulite, izrežite na jednake ploške, pa ga kuhajte oko pola sata. Za to vrijeme, na pari otopite čokolodu.

Skuhani batat procijedite, pa mu dodajte otopljenu čokoladu, kakao prah i med. Štapnim mikserom izradite glatku smjesu. Dobivenu smjesu rasporedite u zdjelice za puding i ostavite da se dobro ohladi.

Potom, napravite kremu s kojom ćete dodatno obogatiti puding. Izmiksajte vrhnje za šlag, pa kada se se počne zgušnjavati dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, te nastavite miksati. Na kraju u kremu umiksajte sir, pa je rasporedite na ohlađen puding.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.