24.11.2022. 11:40
1
Viljamovka u vinu
Sezona je viljamovki i šteta ih je ne iskoristiti za pripremu ukusnih slastica. Jedna od onih u kojoj ćete maskimalno uživati jeste i ova sa viljamovkama u vinu.
Sastojci:

500 g kruške viljamovke
100 g smeđeg šećera
1 štapić cimeta
3-4 klinčića
500 ml crnog vina

200 ml vrhnja za šlag
50 šećera u prahu
20 g badema
1 kašičica cimeta
1 kašičica arome vanilije

Viljamovke ostavite čitave, samo im otklonite kožicu. Stavite ih u šerpu, pospite smeđim šećerom i stavite na vatru. Zatim, dodajte štapić cimeta i klinčiće. Sve prelijte crnim vinom i kuhajte oko pola sata na srednjoj vatri. Ako želite da kruške budu što mekanije kuhajte ih duže.

Ohlađene kruške poslužite uz svježe pripremljeni šlag. Vrhnje za šlag izmiksajte u čvrsti šne, pa u njega dodajte šećer u prahu, cimet, aromu vanilije i grubo samljevene bademe. Na kraju, sve lagano izmiješajte špatulom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.