1.12.2022. 16:07
0
Paprikato
Postoje razni načini punjenja paprika, ali kad hoćete da jelo bude brzo gotovo onda tražite onaj najjednostavniji. Mi smo napravili varijantu sa povrtnim nadjevom, a vi možete po želji staviti i neko meso.
Sastojci:

500 g paprika babura

nadjev:
1 ljubičasti luk
1 mrkva
1 stabljika prase
100 g bijelog graha (iz konzerve)
50 g kukuruza (iz konzerve)
1 kašika koncentrata paradajza
100 g instant pire krompira
300 ml povrtnog temeljca
ulje
biber
so

Paprike operite, pa ih presijecite na pola i očistite od sjemenki. Blago ih posolite i poredajte u tepsiju.

Zatim, napravite nadjev. Na ulju prepržite sitno nasjeckan ljubičasti luk. Kada omekša, dodajte mrkvu nasjeckanu na kockice i nastavite pržiti. Potom, dodajte kolutiće prase, a zatim grah i kukuruz. Kada se sve fino poveže, dodajte koncentrat paradajza, te posolite i pobiberite, pa sve dobro izmiješajte i prelijte temeljcem. Krčkajte oko 20-25 minuta.

Na kraju u povrće umiješajte instant prah za pire krompir i skinite s vatre. Sa ovim nadjevom punite paprike i stavite ih peći na 170 stepeni oko 25 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.