6.12.2022. 16:08
0
Tikvaha
Odlučili smo se ponovo napraviti jedan ukusan složenac. Šta ćemo, kad volimo da jelo bude brzo gotovo, a opet ukusno.
Sastojci:

300 g buternut tikve
150 g crnog graha (iz konzerve)
1 luk
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
300 g mozzarelle
ulje
so
biber
korica ½ limuna
svježi peršun

U većoj i dubljo tavi na ulju prepržite ploškice luka, pa kada porumeni dodajte narendanu mrvku i bijeli luk. Kratko dinstajte, pa dodajte kockice tikve i nastavite dinstati. Nakon par minuta, dodajte crni grah. Posolite, pobiberite i dodajte narendanu koricu limuna. Zatim, ubacite i krupno nasjeckan svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte i dinstajte još 5-6 minuta.

Nakon toga, sve prebacite u vatrostalnu zdjelu ili tepsiju, a po vrhu poredajte malo deblje kriške mozzarelle. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.