6.1.2023. 13:59
0
O tuna mio
Odrezak tune je sam po sebi delikatesa, a naš kuhar mu je dodao nekoliko stvari koje su ga učinile još primamljivijim.
Sastojci:

300-400 g tuna odreska
20 ml ulja
50 g putera

prilog:
200 ml vode
1 kašika sirćeta
1 kašika smeđeg šećera
200 g baby špinata
20 g kapara
200 ml povrtnog temeljca
1 kašika gustina
½ paradajza
50 g radiča
so
biber

Zagrijte vodu, pa u nju uspite sirće i dodajte smeđi šećer. Kada se šećer u potpunosti istopi, skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Sa ohlađenom tekućinom prelijte radič i ostavite sa strane.

Potom, zagrijte ulje, pa stavite da se prži odrezak. Nakon par minuta ga okrenite, dodajte puter pa nastavite pržiti par minuta i sa druge strane, polijevajući meso istopljenim puterom.

Odrezak izvadite i ostavite na tanjir, a u tavu u kojoj se pržila riba dodajte špinat. Kada se špinat smežura, dodajte kapare, sitno nasjeckan svježi peršun i biber. Krčkajte 5-6 minuta. Tada iz tave izvadite povrće i kapare, a u nju ulijte pola mjere temeljca (oko 100 ml) i pustite da proključa. U ostatak temeljca umiješajte gustin, pa ulijte u tavu i dobro umiješajte mutilicom. Dodajte kriške paradajza, malo posolite i krčkajte dok se umak ne reducira i postane gust.

Povrće poredajte na dno tanjira, po njemu stavite odrezak, pa sve prelijte umakom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.