10.1.2023. 12:47
0
Sočno pureće pečenje
Ćurke imaju deblju i masniju kožu nego kokoši, pa su kao stvorene za dobrog pečenja. Osim toga, ćurke su veće, pa je i pola sasvim dovoljno za bogatog ručka.
Sastojci:

½ ćurke (oko 1 kg)
1 krompir
1 korijen celera
200 ml pilećeg temeljca
so
biber
maslinovo ulje

Meso najprije posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Rukama dobro utrljate ulje i začine u meso.

Krompir i korijen celera izrežite na jednake ploške, pa ga također posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Sve dobro izmiješajte i stavite na dno tepsije ili vatrostalne zdjele. Preko povrća stavite ćurku, pa sve prelijte pilećim temeljcem.

Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni najmanje sat vremena.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.