Kad hoćete klasično jelo učiniti malo drugačijim, ali i ukusnijim, onda ga zapecite. Pileći paprikaš je poseban kada završi u rerni!
Sastojci:
2 bataka
2 karabataka
2 mrkve
2 paprike roge
1 tikvica
1 ljubičasti luk
nekoliko stabljika peršuna (bez listova)
100 g smrznute bamije
200 g cherry paradajza iz konzerve
500 ml pilećeg temeljca
ulje
biber
so
muškatni oraščić
svježi peršun
U većoj i dubljoj tavi, na ulju, popržite batake i karabatake. Kada im porumeni korica, dodajte povrće: mrkvu, paprike roge, tikvicu i lik, te stabljike peršuna. Posolite, pobiberite i dinstaje sve 3-4 minute.
Tada dodajte muškatni oraščić i smrznutu bamiju, pa nastavite dinstati oko 10 minuta. Nakon toga, sve prebacite u tepsiju, pa dodajte cherry paradajz iz konzerve zajedno sa sosom i ulijte pileći temeljac. Tepsiju stavite u rernu i pecite na 170 stepeni oko 80 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.